top of page

Espai FemIlles

Som les dones de l’Espai Mallorca. Som membres de la junta, treballadores, sòcies i amigues. Dones amb pensaments diferents i idees potser allunyades, però amb un objectiu comú. Ens hem ajuntat, ens hem escoltat i ens hem organitzat. I ha sortit això: ha nascut FemIlles. El nostre col·lectiu surt de la necessitat de recuperar el que ens han pres. Volem donar-nos veu. Tornar-nos la veu. Volem recuperar carrers, places i espais que són nostres encara que ens siguin negats. Volem cobrar la força que ens diuen que no tenim. Volem fer-nos ben presents, crear un espai per a les dones que ens movem i que lluitam, que ens organitzam i que criticam els rols establerts. I ho volem fer des d’aquí, des de l’Espai Mallorca.

 

Volem fer de l’Espai Mallorca un punt de trobada de dones i un lloc de suport per a totes elles. Creim necessari refermar una perspectiva de gènere en totes les activitats impulsades per l’Espai, des del dia a dia fins a la programació especial. Crear, en definitiva, un Espai Mallorca lliure de masclismes. El nostre objectiu és fomentar el debat, impulsar accions i espais on les dones siguem protagonistes. Reivindicam l’obsolescència del patriarcat i la volem fer efectiva. I ho farem sense caure en aparences i rebutjant la discriminació que alguns justifiquen en nom de la tradició.

 

Sabem que no esteim totes soles. Que el feminisme és present i ben arrelat a les Illes. I que ja fa temps que hi ha dones organitzades que lluiten perquè siguin un lloc més just. Volem que totes elles tenguin veu també a l’Espai Mallorca. Volem crear un vincle d’unió, teixir llaços que travessin la mar per aprendre mútuament i per créixer entre totes. Sabem que juntes som més fortes. I és així com ens volem: fortes i combatives. Per això hem nascut i per això lluitarem.

 

Visca l’Espai Mallorca; mori el patriarcat!

El Protocol

Durant el darrer any hem estat fent feina per redactar el Protocol contra actituds discriminatòries. El motiu és que des de FemIlles creim realment indispensable que un lloc com l'Espai aconsegueixi construir un projecte íntegrament i transversalment feminista, i que també defensi els drets de totes les minories socials. Apuntant cap a aquest objectiu, hem redactat el Protocol i, amb aquest, esperam que us sentiu més segures i a gust a l'Espai.

Les indicacions redactades al Protocol per a actuar davant d'una agressió discriminatòria seran sempre efectuades per part de les integrants de la comissió feminista FemIlles i, si cap d'elles hi és present, per part dels integrants de la Junta de l'Associació o les treballadores del bar. L'Espai és un lloc segur; per això, demanau informació i ajuda a la barra o a FemIlles sempre que ho necessiteu: en persona, via xarxes socials, als punts liles de les festes... 

 

Ara mateix, el Protocol es pot consultar a la barra del bar de l'Associació o en el fulletó-resum informatiu. Trobaràs el fulletó imprès a l'Espai o a l'Instagram de FemIlles.

L'Espai Mallorca serà feminista o no serà!

Què hem fet?

WhatsApp Image 2020-02-17 at 12.32.47.jp
WhatsApp Image 2020-02-29 at 11.37.36.jp
lgtbi_femilles.png
CartellFemilles_Acte4febrer_edited.jpg
femIlles_Cartell_04.jpg
Cartell 25N_stories.png
Cartell_femilles_8M_story.png
8M_Cartells_Femilles_ballada.png

I molt més a

  • Instagram
bottom of page