Espai Mallorca

HORARIS

 -CENTRE CULTURAL I BAR-

dilluns: 9:30 h a 22 h

de dimarts a dissabte: 9.30 h a 00.59 h

diumenges: 11.30 h a 22 h

-LLIBRERIA-

de dilluns a divendres: 11 h a 14 h i 17 h a 20 h

dissabtes: 11 h a 14 h

CONTACTA

 telèfon: 931 72 84 60

email: gestio.espaimallorca@gmail.com

         llibreria.espai@gmail.com

© 2017

Plaça Vicenç Martorell, 1

08001 Barcelona 

Catalunya.

Qui som?

L’Espai Mallorca és un centre que té com a objectiu principal la promoció i la difusió de la cultura de les Illes Balears al Principat de Catalunya. Els orígens es remunten a una iniciativa conjunta de la Conselleria de Cultura del Consell de Mallorca i el Gremi d’Editors de Balears que prengué forma el setembre de 1998 . El projecte aviat esdevingué un referent consolidat, però això no fou obstacle perquè durant el govern de Bauzá (2012-2016) les administracions balears decidissin abandonar l’Espai. 

 

Per tal de salvar el projecte i evitar el tancament del centre, es creà la plataforma Crits i Renou per l’Espai Mallorca. Cercant mantenir viu l’esperit de l’Espai i donar continuïtat a una tasca d’anys, l’any 2013 aquesta plataforma va obrir el nou Espai Mallorca al barri del Raval de Barcelona, on a dia d’avui tenim el plaer de rebre-us. 

 

Aquella plataforma, que havia sorgit com a resposta popular a l’imminent tancament de l’Espai, esdevingué l’Associació Crits i Renou, que actualment —juntament amb les persones que treballen a l’Espai— és l’encarregada de gestionar el projecte.

Què feim?

Per tal de fomentar i difondre la cultura de les Balears, organitzam i promovem un ampli ventall d’activitats amb periodicitat setmanal, que inclou concerts de petit i gran format, exposicions, presentacions literàries, recitals de poesia, projeccions de documentals, debats, tertúlies, conferències, i tallers diversos (si voleu fer-vos-en una idea, consulteu les nostres xarxes socials). També tenim una increïble llibreria especialitzada en autors i temes de les Illes i que és gestionada per un equip de voluntaris. Així mateix, disposam d’un racó gastronòmic proveït dels millors productes de les Illes, i d’un servei de bar per a socis.

Per què una nova política associativa?

Amb més de cinc anys a l’esquena, l’Espai Mallorca —renascut de les cendres de l’antic Espai— ja és un projecte consolidat. Entenem que una peça fonamental d’aquest èxit és la gent que ens ha ajudat a fer-ho possible. Amb l’objectiu de continuar creixent com a associació, hem emprès una reforma de la política associativa que permeti encarar el futur amb garanties.

 

Les línies mestres que inspiren aquesta nova política són dues. D’una banda, premiar el suport incondicional que durant aquests anys hem rebut per part del conjunt actual de socis, que han cregut en aquest projecte i hi han aportat el seu gra d’arena. D’altra banda, donar facilitats a totes les persones que fins a dia d’avui contribuïen també a la bona salut de l’Espai, però que encara no s’havien associat formalment al projecte, per tal que puguin esdevenir part de la nostra família.

 

Tenint presents aquestes dues idees, hem dissenyat una política amb tres modalitats de socis, a fi que cadascú pugui triar el perfil que s’adapti més a les pròpies circumstàncies. Així mateix, hem fet una rebaixa general del cost de les quotes, per tal que els diners no siguin obstacle per adherir-se al projecte. I, per últim —però no manco important—, hem reorganitzat els avantatges de què gaudeixen els socis, i n’hem afegit alguns de nous que de ben segur que us resultaran interessants.

Quines són les noves quotes i què impliquen?

1) Soci ordinari. Quota de 2€ anuals:

-Accés a l’espai gastronòmic

-15% de descompte en els productes del racó gastronòmic

2) Soci protector. Quota de 15€ trimestrals:

-Accés a l’espai gastronòmic

-15% de descompte en els productes del racó gastronòmic

-Participació en cursos, tallers i altres activitats organitzades per l’associació

-Accés prioritari a entrades i invitacions d’esdeveniments que celebri l’Espai Mallorca o altres entitats col·laboradores (Tradicionàrius, Sala Apolo...)  

-Una reserva gratuïta anual de la Sala Mallorca

-Marxandatge de l’Espai Mallorca a preu de cost

 

3) Soci mecenes. Quota voluntària anual (+ 60€):

-Mateixos avantatges que els socis protectors

4) Patrocinadors: entitats o empreses que vulguin donar suport a les nostres iniciatives. A canvi, podran fer ús pactat de les nostres instal·lacions i a més inclourem la seva imatge al nostre apartat web d'agraïments. 

Com puc fer-me soci?

Molt senzill. Baixa’t la butlleta de soci, completa-la amb les dades personals i la signatura, i fes-nos-la arribar a través del correu electrònic (critsirenou@gmail.com) o en paper al mateix Espai Mallorca.