top of page

l'Espai Mallorca

L’Espai Mallorca és un centre cultural que té com a objectiu principal la promoció i la difusió de la cultura de les Illes Balears a Catalunya. L’Espai és gestionat per una associació sense ànim de lucre, integrada per persones que, de manera voluntària i desinteressada, fan possible que aquest projecte tiri endavant. Al llarg dels darrers nou anys, l’Espai Mallorca ha programat, de manera ininterrompuda, concerts, exposicions, projeccions, teatre, conferències, debats, presentacions de llibres, ballades, i un llarg etcètera d’activitats de tot tipus. El nostre objectiu sempre ha estat el de posar en valor la cultura pròpia de les Balears, tot ajudant a situar el nostre petit país al mapa.

WhatsApp Image 2020-04-27 at 16.00.04.jp
WhatsApp Image 2020-04-27 at 16.00.04 (1

D'ON VENIM?

El primer Espai Mallorca, obert l’any 1998, era una iniciativa conjunta de la Conselleria de Cultura del Consell de Mallorca i el Gremi d’Editors de Balears. L’any 2012, amb l’arribada de Bauzá al govern de les Illes, les administracions balears decidiren abandonar l’Espai. Per tal de salvar el projecte i evitar el tancament del centre, es creà una plataforma ciutadana que va obrir un nou Espai Mallorca, on ara mateix tenim el plaer de rebre-vos. De llavors ençà, i sense haver recuperat mai una aportació econòmica de les administracions balears a la mateixa escala, l’Espai Mallorca ha anat cresquent i consolidant-se, i a dia d’avui compta amb més de 160 socis.

QUÈ OFEREIX, L’ESPAI MALLORCA?

L’Espai Mallorca té obert de setembre a juny, i durant aquests mesos ofereix, amb periodicitat setmanal, tot tipus d’activitats culturals, com ara concerts, exposicions, projeccions, teatre, conferències, debats, presentacions de llibres, festes, ballades… També ofereix tallers, com el de ball de bot, de glosat, o de flabiol i tamborí. A més, els socis i amics de l’Espai Mallorca disposau d’un servei de bar on podeu gaudir dels millors productes illencs, i un servei de llibreria especialitzat en títols de les Illes, únic a Barcelona.

WhatsApp Image 2020-04-27 at 16.00.05.jp
WhatsApp Image 2020-04-27 at 16.00.05 (1

COM S’ORGANITZA, L’ESPAI MALLORCA?

L’Espai Mallorca és un projecte sense ànim de lucre gestionat per l’Associació Crits i Renou per les Illes Balears. Aquesta associació està integrada per persones que, de manera voluntària i desinteressada, fan que aquest projecte tiri endavant. Com en tota associació, les decisions més importants les pren l’Assemblea General, on tots els socis poden dir la seva. L’òrgan que governa el projecte de manera assembleària és la Junta de l’Espai, formada, també, per persones que de manera altruista dediquen el seu temps a l’Espai. La gestió del dia a dia és en mans de dos gestors contractats per l’associació, que ara són en Jordi Cardona i na Margalida Galmés, ajudats pels cambrers del bar. 

COM ES FINANÇA, L’ESPAI MALLORCA?

D’una banda, l’Espai Mallorca és un projecte gairebé 100% autofinançat. Rebem, però, una petita subvenció de l’Ajuntament de Barcelona i, tot i que durant molts d'anys de les Illes Balears no ens arribà res, ara hem tornat a establir col·laboracions amb el Govern i el Consell de Mallorca i de Menorca. Així i tot, les principals fonts d’ingressos de l’Espai són el servei de bar i les quotes que paguen els socis. Així és que és la gent com tu la qui fa possible l’Espai! Per altra banda, com que som una associació, no tenim ànim de lucre. Això vol dir que, si al cap de l’any s’obtenen beneficis, es reinverteixen al projecte.

WhatsApp Image 2020-04-27 at 16.00.06 (1

DIFERENTS MANERES DE SER PART D’AQUEST PROJECTE:

La família de l’Espai Mallorca creix cada dia, i rep amb els braços oberts a tothom qui en vulgui formar part. Només que venguis a fer una canya de tant en tant ja ens ajudes a tirar endavant. Si vols participar de manera més activa del projecte, et pots fer soci o sòcia (des de 2€ l’any!). I si realment t’emociona el que feim aquí, i tens ganes de treballar amb un grup de gent engrescat a tirar això endavant, t’animam a passar per la Junta per conèixer el dia a dia de l’Espai. Per acabar, però no manco important, enguany s’ha constituït l’Espai FemIlles, el col·lectiu feminista de l’Espai Mallorca. Està format per treballadores, sòcies i amigues de l’Espai i la seva missió és fer de l’Espai un punt de trobada de dones i un lloc de suport per a totes elles, així com reforçar la perspectiva de gènere en totes les nostres activitats.

QUINS VALORS ENS GUIEN?

L’Espai Mallorca és un projecte que vol posar en valor la cultura pròpia de les Balears i connectar-la amb els substrats català i mediterrani que l’alimenten, tot ajudant a situar el nostre petit país al mapa. Creim amb unes Illes Balears que són molt més que una postal o un clixé. Per fer-les realitat, apostam per la cultura com a eina de transformació social. Una cultura compromesa i acollidora, desacomplexada i autocentrada, amb consciència ecològica i feminista. Una cultura lliure per a un poble lliure.

WhatsApp Image 2020-04-27 at 16.00.06 (2

Vos donam la benvinguda a l’Espai Mallorca, una aventura inspiradora i necessària que tira endavant gràcies a la il·lusió i la dedicació de molta de gent, i que reivindica la universalitat d’estimar la terra.

Com si fóssiu a ca vostra...

bottom of page